sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Rauhaa vai sotaa? Ihmeiden Aika

Joh. 14:27
Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.

Jeesus lähetti meidät matkaan rauhasta käsin. Uskon Hänen tarkoittaneen sisäistä, Pyhän Hengen antamaa rauhaa, jonka Hän antaa meille syntyessämme uudesti ylhäältä Jumalan lapseksi. Uskon myös, että Hän kykenee varjelemaan meidät  rauhassaan, kun etenemme Hänen askelissaan. Mikä sitten voi horjuttaa meidän rauhaamme? Murhe ja pelko! Ne horjuttavat uskoamme ja ovat sukua toisilleen.

Nyt on kristikunnalle ilmaantunut suuri huoli ja murhe eksytyksestä ja eksyttäjistä. Mistä se on tullut, maailmastako? Ei, vaan "omiemme" keskuudesta. On syntynyt kuohunta yhden miehen, nimeltä David Herzog, tähden. Evankelista, joka kutsuttiin maahamme TV7:n toimesta. Kun mainokset tulivat ulos noin vuosi sitten, kiinnostuin, ja päätin mennä kokouksiin. Hengessäni tunsin, että tässä tulee olemaan jotain mullistavaa. 

Uskonelämäni aikana olen ollut eräänlainen etsijä jatkuvasti. Minulla on ollut suuri tarve eheytymiseen, rakkauden kokemiseen, Raamatullisen seurakunnan ja uskon todentumiseen. Matkan varrella olen huomannut erittäin räikeästi sen, ettei Jeesuksen antama käsky rakastaa toisiamme toteudukaan, vaikka aluksi luulin sen löytäneeni. Miksi? On kyse opista, ei elämästä! 

Usein olen miettinyt motiiveja, myös omiani. Onko motiivini rakkaus, aito huoli lähimmäisestä? Haluanko toteuttaa lähetyskäskyä pelosta, rakkaudesta, vaiko peräti itseni tärkeäksi tekemisestä. Ennen 90-luvun puoliväliä jano Pyhästä Hengestä ajoi etsimään Häntä perinteisistä lähteistä, mutta usein eteen tuli "puhdas oppi", ei aina niinkään elävä vesi. Aina kun jossain syttyi, sammutus "kalusto" tuli paikalle. Sitten alkoi kuulua kummia länneltä päin! Uskovat olivat alkaneet käyttäytyä perin omituisesti! Nauroivat, tärisivät, kaatuilivat, juoksivat, päästelivät kummallisia ääniä.... ja vapautuivat! "Viipurin aikoina" viiskyt vuotta sitten koettiin jotain, mutta ei näin hurjaa! Azusakadun vaiheet olivat jo sitäkin kauempana ja rivit saatu suoristettua! Vaikkain uusi liikehdintä, nimeltä Helluntailaisuus, oli tuon kuohutuksen seuraus. Nyt sentään istuttiin somasti pyhäpuvussa jalka polven päällä  kuunnellen päät kallellaan ja kyynel poskella kuinka Jeesus meidät pelasti! Hyvä!

Historia kertoo, kuinka Jumala aina uudelleen ja uudelleen on halunnut tuoda uudistumisen ja heräämisen, koska ihmisten keskellä ja käsissä todellinen pelastava usko on uhannut hävitä puhdasoppisuuden ahtaassa otteessa. Tämän Hän tekee rakkaudesta luomakuntaansa kohtaan, joka rakkaus on huipentunut siinä, että Isä lähetti ainoan poikansa meidät pelastamaan. 
Jeesus itse oli aikansa "outo lintu"! Niitä ovat olleet mm. vaikkapa Luther ym. uskon puhdistajat. Heidän henkeänsäkin vainottiin! Meidän Niilomme, lähiuudistajamme sai myös tuta, mitä on olla Pyhän Hengen voitelema. Minuakin on varoitettu uudesti kastajista, lapsikastajista, hurmahengistä, eksytyksestä, torontolaisuudesta, babtismista, Leo Melleristä, David Herzogista!

Kyllä, Raamattu puhuu lopunajan eksytyksestä, mutta asetetaan se oikeaan kontekstiin, eli yhteyteen. Kasvaneina Jumalan lapsina meidän tulee oppia tuntemaan koko Raamatun sanoma ja henki. Tässä kohtaa ei mielestäni pitäisi enää arvioida asioita omasta "oikeasta" teologiastamme käsin, vaan pyrkiä löytämään yhteys, joka rakentaa koko Kristuksen ruumista. Meidät on lähetetty julistamaan ilosanomaa, Pyhän Hengen voimassa. 
Apt 1:7-8, Hän sanoi heille: "Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut, vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.

"Markuksen evankeliumi:
16:17 Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä,
16:18 nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi." 

 Johanneksen evankeliumi:
14:12 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö,

Tähän kehykseen voimme asettaa myös David Herzogin. Jumala tuntee hänet. Useat ja taas useat tunnistavat hänessä Pyhän Hengen, kriitikot hänen sanansa. Sanat joita David käyttää, eivät ole tuntemattomia aikaansa seuraavalle kristitylle. Teologit ja toimittajat eivät välttämättä ole tieteen asiantuntijoita, kuten ei moni ns. riviuskovainenkaan.

Itse olen lukenut molemmat suomeksi ilmestyneet Davidin kirjat, ja tunnustan, että myös itse olen joutunut kyselemään, mitä tämä tarkoittaa. Olen kuitenkin lopulta voinut asettaa asiat Raamatun kehyksiin. 

Merkille pantavaa on nyt se, että näillä keskusteluilla herätetään pelkoa monissa etsijöissä. Myöskin jotkut "asiantuntijat" eivät ole mielestäni pysyneet totuudessa. Asioita otetaan esille virheellisillä argumenteilla, hiukan ikäänkuin asian vierestä. Vinoutuma alkaa jo tästä. Eräs valhe on, ettei Herzogin kannattajat halua keskustella tai ota vastaan kritiikkiä. Hankalaa on se, että ennakkoasenteen tähden vastaajaa ei oikeasti kuulla, mitä hän sanoo.

Lopuksi: 
Matt. 11:21
"Voi sinua, Korasin! Voi sinua, Beetsaida! Sillä jos ne voimalliset teot, jotka ovat tapahtuneet teissä, olisivat tapahtuneet Tyyrossa ja Siidonissa, niin nämä jo aikaa sitten olisivat säkissä ja tuhassa tehneet parannuksen.

Ihmeet ja merkit ovat aina hämmästyttäneet ja aikaan saaneet kysymyksiä. Tässä Jeesus suree, ettei Korasin ja Beetsaida tehneet parannusta ja uskoneet, vaikka näkivät ihmeitä. Uskooko Suomi, Helsinki? Uskonto ja välinpitämättömyys, jopa synnin salliminenko estää Jumalan työn Suomessa? Ei, Jumalan rakkaus ei salli sitä, emmekä mekään, emmehän? Olemme rukoilleet sadetta, Pyhän Hengen ilmentymistä maassamme. Ei Jumala ole Isä joka antaa meille käärmeen tai skorpionin. Hän pitää meistä huolen ja valvoo! Eräs pastori totesi, ettei ole kuullut kenenkään menneen New Age`iin Davidin julistuksen tähden. Jeesus sanoi myös myrskyssä pelkääville opetuslapsilleen, kun he luulivat näkevänsä aaveen Jeesuksen tullessa heidän luoseen vettä pitkin: "Älkää peljätkö, Minä (se) Olen"!

Ihan lopuksi kysyn: Mitä ihmeitä sinä olet tehnyt?
 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti